Isnin 28 Mei 2018 | 13 Ramadan 1439H       Direktori      Webmail

Suarakan pendapat anda |

Majlis Pendaftaran Pelajar Tingkatan 1 2018

Pendaftaran baru bagi pelajar tingkatan 1 merupakan agenda rutin yang diadakan pada setiap tahun di setiap sekolah. Pendaftaran ini diadakan bertujuan untuk memudahkan urusan pembukaan fail peribadi pelajar itu sendiri. Selain itu, majlis pendaftaran merupakan satu hari yang mana ibu bapa serta pelajar dapat bersua muka dengan barisan pentakbir dan tenaga pengajar di sekolah ini. Lazimnya pada hari pendaftaran juga pihak sekolah akan membuat kutipan yuran serta menyampaikan taklimat yang berkaitan dengan hasrat dan harapan sekolah terhadap pelajar yang baru masuk.

Sehubungan dengan itu, majlis pendaftaran secara tidak langsung merupakan pembuka dalam mengeratkan hubungan silaturrahim antara warga sekolah dan pelajar baru.

Berikut adalah sedikit maklumat untuk para pelajar yang akan mendaftarkan diri pada 10 Januari 2018. Tahniah diucapkan.

ATURCARA MAJLIS :

7.30pg       : Persediaan Majlis Pendaftaran di Dewan Gemilang SABDA

9.00pg       : Majlis Pendaftaran (Sesi 1)

11.00pg     : Sesi Taklimat Taklimat Oleh YDP PIBG

Taklimat bersama Pen. Kanan HEM

Majlis Penyerahan dan Penerimaan Pelajar Baru

Ikrar dan Akujanji Pelajar (Masuk Asrama selepas Selesai Taklimat)

12.00tgh    : Majlis Pendaftaran (Sesi 2)

1.00ptg      : Ibu bapa dibenarkan membawa anak-anak keluar dan diwajibkan menghantar kembali pada pukul 3.00 petang di Dewan Gemilang